Till senaste kommentaren

Kan man få ROT-avdrag på staket och räcken?

ROT-avdrag på räcken och staket - vad gäller?
Jenny

Kommentarer

 • Om du är privatperson och äger din bostad har du möjlighet att göra ett skatteavdrag i samband med renovering, tillbyggnad eller ombyggnad, om du anlitar ett företag registrerat för F-skatt för arbetet. ROT-avdraget gäller för arbete på eller i nära anslutning till fastigheten, vilket betyder att altanräcken, balkongräcken och trappräcken som ansluts till huset omfattas, medan fristående staket och grindar inte gör det.

  ROT-avdraget gör att arbetskostnaden blir 30% lägre, och du kan dra av upp till 50 000 kronor per kalenderår (men eftersom avdraget är personligt kan maxbeloppet höjas om man är flera som gemensamt äger fastigheten). ROT-avdraget är giltigt för arbete på en fastighet som du, antingen helt eller delvis, är ägare till och bor i. Även fritidshus som nyttjas av dig, eller en fastighet som ägs av dig men bebos av dina föräldrar, räknas in i avdraget.

  Billigare montage med ROT-avdrag
  När vi på Skandinaviska Områdesskydd monterar glasräcken, smidesräcken eller andra räcken åt dig som privatperson betalar du en lägre kostnad för vårt arbete, förutsatt att de uppfyller villkoren för ROT-avdrag. Vi drar av beloppet direkt på din faktura och informerar sedan Skatteverket, som ersätter oss för kostnaden. Du betalar bara fakturan med det lägre beloppet, inget annat. Enkelt och smidigt!

  Begränsningar och undantag
  ROT-avdraget är ett skatteavdrag, inte att förväxla med bidrag. Summan dras alltså av från den årliga skatten, därmed kan avdraget aldrig bli större än den summa du efter din inkomstdeklaration åläggs betala i skatt. Det är du som kund som själv är ansvarig för att det finns utrymme att använda avdraget, och att lämna de uppgifter som behövs.

  Avdraget gäller bara montage, och alltså inte för material- eller eventuella resekostnader. Som regel är markarbeten omkring fastigheten inte giltiga för ROT-avdrag. Exempelvis är gjutning av altangrund, asfaltering och anläggning eller reparation av trädgård, uppfart, gångar och murar inte avdragsgillt.
  Jenny

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.