Till senaste kommentaren

Kan man montera stängsel på berg?

Hur kan jag montera stängsel på berg?
Jenny

Kommentarer

 • Många tomter har berg, antingen berg i dagen (synligt berg) eller under marken. Du kan testa marken med ett spett för att ta reda på hur marken är där ditt stängsel ska stå.

  Om du har berg där en stolpe ska stå måste du borra i berget för att kunna montera stolpen. Använd en större slagborr för berg, med borrdimension 30mm. Vi säljer borrar som passar, och själva maskinen kan du hyra hos din lokala maskinuthyrare.

  Borra ca 15-20 cm rakt ner i berget. Häll eller spruta quik-rok eller ankarmassa i hålet och sätt ner bergdubb eller stolpdubb i hålet. Kapa stolpen i önskad höjd och trä den över dubben, kontrollera med vattenpass att stolpen är rak. Om du använder en stolpdubb måste du borra ett hål genom stolpe och stolpdubb och sedan förankra med till exempel popnit.

  Om du använder bergdubb häller du kvickrok eller ankarmassa ner i stolpen för att fixera den på bergdubben. Häll så mycket ankarmassa eller quik-rok att bergdubben täcks. För att undvika att massan rinner ut ur stolpen kan du behöva fylla upp med sand eller annat runt den.

  Skillnad mellan stolpdubb och bergdubb
  Jenny

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.