Till senaste kommentaren

Hur vet man om att stängslet har bra kvalitet?

Hur kan man veta om ett stängsel har god kvalitet?
Jenny Kundtjänst

Kommentarer

 • Det kan vara svårt att med ögat se kvalitetsskillnader på stängsel, men precis som alla andra produktgrupper så finns stora kvalitetsskillnader mellan lågprisstängsel och stängsel som används av proffessionella montörer. Vi säljer samma stängsel som vi själva monterar runt skolor, industrier och i offentlige miljöer, och vårt stängsel följer den standard som SSEF (sveriges Stängselentreprenörers förening) tagit fram i samråd med SSF (stöldsyddsföreningen). Flätverksstängsel består av nät, stagtråd, stolpar och detaljer. Standarden för nätet säger att det ska ha en galvaniserad kärna på 2,5 mm, och att tråden sedan ska vara plastbelagd genom sintring så att den får en diameter på 3 mm. Enkelt uttryckt betyder det att istället för att en kall metalltråd täcks med varm smält plast så hettas själva tråden upp under produktionen, och den går sedan genom ett pulver. Resultatet blir bättre vidhäftning och mindre risk för uttorkning än för vanligt plastad tråd. Dessutom blir tråden UV-beständig. Ett nät som inte är plastbelagt har istället en varmgalvaniserad tråd med 3 mm diameter.

  För stagtråden i ett stängsel gäller att den ska ha en total diameter på 4 mm, och även den har en varmförzinkad kärna som plastbelagts genom sintring.

  Stängselstolparna ska ha en godstjocklek på minst 1,5mm. De är varmförzinkade enligt ISO 1461 och pulverlackade, vilket ger ett dubbelt rostskydd. Det spelar ingen roll om du kapar stolpen: galv är självläkande och snittytor påverkar inte kvaliten även om rostbildning på snittytor kan ske.

  Alla detaljer till stängslet ska vara i rostfritt utförande, eller i aluminium eller varmförzinkade. Som detaljer räknas blindnit, klammer, bultar, spännskruvar, gångjärn, till exempel.


  https://www.youtube.com/watch?v=9l1TH27qu9c
  Jenny Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.